דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


פסגות ? באינטרנט קשה יותר 

מאת    [ 23/04/2012 ]

מילים במאמר: 355   [ נצפה 1989 פעמים ]

לאחרונה פורסם על תביעה נגד "פסגות" על כך שהקשתה על יורשת לקבל כספים שנצברו בקופות הגמל של אמה המנוחה. בהנחה שהתביעה מוצדקת, המקרה באמת מקומם ומעורר שאלות על האתיקה של "פסגות". אבל זהו רק הפרומו ל"סרט" שמתחיל כבר לרוץ בכל העולם במימד הוירטאולי עם זליגה להשלכות מוחשיות לחיינו האמיתיים.

בואו ניכנס רגע למשחק הסימולציה: 
נחשוב מה יקרה לכל החשבונות הוירטואליים הרבים שלנו המחזיקים בנכסים אמיתיים: חשבונות כמו פאיפאל (PayPal), איביי (eBay), חשבונות למסחר במטבע זר (FX) או מסחר בנירות ערך (eTrade). כך גם אתרי משחקים (קזינו למיניהם). על כך אפשר להוסיף חשבונות שנושאים זכויות כמו למשל זכויות על דומיינים, אתרי תמונות (צלמים), שירים (זמרים או מוסיקאים) וכדומה. לכל החשבונות הללו אין עקבות מחוץ לעולם הסייבר. הם לא שולחים תדפיסי נייר. במקרה של אסון חו"ח, ביום פקודה, ליורשים או מנהלי הצוואה תהיה בעיה לאתר את אותם חשבונות ולהגיע לנכסים האצורים בהם. רק בשלב מאוחר יותר תעלה הבעיה של יכולת מימוש הזכויות, ולכך לא נכנס כעת. המצב דומה גם בחשבונות בעלי תוכן אישי שיש לו לפחות ערך סינטמנטלי, אם לא מעבר לכך - חשבונות ברשתות חברתיות כמו פייסבוק, טוויטר, אפליקציות של שיתוף תמונות וכו' וכו'.

למרבה המזל יש לבעיה פתרון – ספקי שירותים אינטרנטיים המתמודדים בהצלחה עם אתגר זה. הם מספקים 'כספת דיגיטלית', וירטואלית, לשמירה מאובטחת של נכסים. בכספת ניתן לאחסן מסמכים (חוזים, צוואה, צוואה רוחנית) ,שירים, תמונות, סירטי וידאו, הרשאות גישה לחשבונות (כולל סיסמאות) וכל פריט מידע אחר. המידע שמור ב"ענן" בצורה מאובטחת, כאשר בעל הכספת הוא היחיד שבידו מפתחות הגישה והיכולת לעדכן את תוכן הכספת. בנוסף, השירות כולל יישום למצבי חירום שמזהה תרחיש של אסון, ומאפשר העברה בטוחה של תוכן הכספת לאנשי קשר שיועדו מראש לטפל בנכסים. המנגנון מבטיח שנכסים דיגיטליים לא יאבדו בישימון הוירטואלי, ויגיעו לידים הנכונות בזמן הנכון, אך לא רגע לפני כן.

עולם האינטרנט מתפתח בצעדי ענק באופן מתמיד ולובש צורה של השלכות מוחשיות. לוירטואלי יש מזמן הבטים מעשיים המשפיעים על חיינו. מעבר להיבט המשפטי של עריכת צוואה שבו יכול לטפל עורך הדין, יש לדאוג לתיעוד מאובטח של כל הנכסים הדיגיטליים. במקום להיות פיכחים ולנסות לצאת ממצבי קיצון ב"יצירתיות" של הדקה ה-90, בואו נהיה חכמים – על אמת – ועל ידי תכנון מראש ופעולה קטנה נמנע כל כך הרבה סיבוכים מיותרים.

רמי מיטלמן
מנכ"ל
אי-זי-סייף (E-Z-Safe)
www.e-z-safe.com




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב